Pravila privatnosti

 

INFORMACIJE O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

 

Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Ova Izjava o privatnosti odnosi se na povjerljivost osobnih podataka koji su prikupljeni u procesu korištenja Internet stranice recharge.hr odnosno u procesu prijave Korisnika odnosno primatelja obavijesti o novostima i akcijama iz Gradinga (prijava za primanje newslettera) te u procesu slanja upita. Grading d.o.o. kao pružatelj usluga Internetske stranice recharge.hr pridržava se važećih propisa sa ciljem zaštite privatnosti svojih Korisnika, a posebice Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka EU. Svi djelatnici Gradinga odgovorni su za poštivanje načela zaštite podataka. Ovim dokumentom opisano je kako voditelj obrade Grading d.o.o., Matije Gupca 21, 49 221 Bedekovčina (u daljnjem tekstu Grading) obrađuje osobne podatke.

Upućuju se Korisnici Internet stranice recharge.hr kao i primatelji obavijesti o novostima i akcijama iz Gradinga (prijava za primanje newslettera), kao i osobe koju šalju upite na adrese e-pošte da pročitaju sve navedeno u ovom dokumentu kako bi lakše razumjeli koje podatke Grading d.o.o. prikuplja i obrađuje, u koju svrhu, temeljem koje pravne osnove, s kime ih i zašto dijeli, koje zaštitne mjere provodi, te koja su vaša prava vezano za pristup osobnim podacima, ispravak, brisanje te vaše pravo na prigovor.

Svaki Korisnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi osobnih podataka može poslati e-mail poruku na adresu zastitapodataka@grading.hr ili pismeno na: Grading d.o.o., Matije Gupca 21, 49 221 Bedekovčina.

Prihvaćanjem ove Izjave o privatnosti klikom prilikom prijave na newsletter od strane Korisnika primatelja obavijesti o novostima i akcijama Gradinga, Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa obradom osobnih podataka kako ih ova Izjava utvrđuje.

 

Koju vrstu osobnih podataka prikuplja i obrađuje Grading putem Internet stranice grading.hr?

 

NEWSLETTER

Korisnik koji se prijavljuje za primanje obavijesti o novostima i akcijama unosom svojih podataka (ime, prezime, e-mail adresa)  na Internet stranici recharge.hr daje privolu za obradu svojih osobnih podataka. Privolu Korisnik može povući u svakom trenutku obaviješću na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka zastitapodataka@grading.hr ili pismeno na: Grading d.o.o., Matije Gupca 21, 49 221 Bedekovčina. U obavijesti je potrebno navesti osobne podatke koje Korisnik želi povući odnosno izbrisati.

Privolu za primanje newslettera Korisnik također može u bilo kojem trenutku povući putem poveznice za otkazivanje prijave koja se nalazi u newsletteru čime se Korisnik automatski briše sa liste primatelja newslettera.

Korisnik također ima pravo mijenjati svoje osobne podatke i to može učiniti također obaviješću na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka zastitapodataka@grading.hr ili pismeno na: Grading d.o.o., Matije Gupca 21, 49 221 Bedekovčina, ili putem poveznice za promjenu podataka koja se nalazi u newsletteru gdje se podaci Korisnika automatski ažuriraju odnosno mijenjaju.

KORIŠTENJE „KOLAČIĆA“  

Kolačići i druge tehnologije za praćenje mogu se koristiti na Gradingovoj Internet stranici Recharge na razne načine npr. kako bi Internet stranica recharge.hr funkcionirala, za analizu prometa ili u marketinške svrhe.
Kolačić je dio informacija spremljenih na vaše računalo, mobitel ili tablet, koje mogu biti dostavljene neposredno od strane web stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili u suradnji i za potrebe web stranice od treće strane (kolačići treće strane). Kolačići u pravilu spremaju vaše postavke, postavke za web stranicu i sl. Nakon što opet otvorite web stranicu, vaš internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju ovoj web stranici. To omogućuje stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama. Kolačići mogu imati širok raspon informacija, uključujući i dio osobnih informacija. Takve informacije mogu biti spremljene jedino ako vi to omogućite. Sama web stranica ne može dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti niti jednoj drugoj datoteci na vašem računalu.
Koje su Vam opcije dostupne?
U postavkama pretraživača kao što su Internet Explorer, Safari, Firefox ili Chrome možete odrediti koje kolačiće želite prihvatiti a koje čete odbiti. Mjesto na kojem možete pronaći postavke ovisi o vrsti Vašeg pretraživača.

OBRADA DOKUMENTACIJE 

Vaši osobni podaci (vaše ime, prezime, telefonski broj, OIB, poštanska adresa i adresa e-pošte) registrirani su u našoj bazi podataka, te će se obrađivati ručno i automatizirano sukladno Uredbi, te nacionalnom zakonodavstvu koje definira provedbu Opće uredbe o zaštiti podataka. Osobni podaci koristiti će se u svrhu obrade dokumentacije prema propisima Zakona o računovodstvu, Zakona o PDV-u, Zakona o porezu na dobit, ostalih pravnih propisa, te da bismo stupili u kontakt sa vama radi održavanja postojeće ili uspostavljanja buduće suradnje, kako bi vam slali korisne informacije, obavijesti, novosti, ponude, naloge za otpremu, izdali/preuzeli račun, isporučili robu. Ti podaci neće biti korišteni ni u kakve svrhe osim onih za koje su prikupljeni, neće biti predmetom tajne obrade, neće biti prodani trećoj strani, a njihova eventualna distribucija prema osobama koje nisu ovlaštene može biti omogućena isključivo uz vašu pisanu suglasnost. Grading d.o.o. čuva osobne podatke od neovlaštenog raspolaganja i pristupa. Grading d.o.o. koristi organizacijske, tehničke i fizičke sigurnosne mjere kako bi prikupljeni osobni podaci bili zaštićeni. Prikupljeni podaci mogu biti dostavljeni ovlaštenim institucijama koje kontroliraju poslovanje trgovačkih društava na njihov službeni zahtjev, a za što nije potrebna vaša suglasnost. Dokumentacija sa vašim osobnim podacima biti će čuvana dok traje poslovna suradnja, usklađeno sa zakonskim propisima ili do vašeg pisanog opoziva. Ako želite pristupiti svojim osobnim podacima , ako imate bilo kakav prigovor na način na koji tvrtka Grading d.o.o. obrađuje te podatke, čuva vaše podatke, ako želite da ih tvrtka Grading d.o.o. izmijeni ili izbriše prije isteka razdoblja pohrane ili ako želite da Vam pružimo bilo kakvu informaciju o tome kako obrađujemo Vaše osobne podatke, bilo koje od navedenih prava možete ostvariti slanjem zahtjeva na slijedeću adresu e-pošte: zastitapodataka@grading.hr
U slučaju da ne želite ništa promijeniti i suglasni ste sa gore navedenim, ne morate poduzeti nikavu akciju. Ukoliko ubuduće ne želite primati naše obavijesti, korisne informacije, novosti, naše ponude, slobodno nam to javite na adresu e-pošte: zastitapodataka@grading.hr


Pravo na prigovor

Ako unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, javite se na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka zastitapodataka@grading.hr

 

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka

Zaštitu podataka Grading uzima ozbiljno i poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako Grading provodi razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s Internet stranice Recharge te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

 

Izmjena Izjave o privatnosti

Ovu Izjavu o privatnosti, Grading može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Izjave o privatnosti na Recharge Internet stranici. Zato Grading poziva Korisnike da povremeno pregledaju ovu Izjavu o privatnosti na kojoj će biti označene nove izmjene, ako ih je u prethodnom periodu bilo. Ukoliko se Korisnik ne slaže s ovom Izjavom o privatnosti, upućujemo Korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi Internetsku stranicu recharge.hr. Izmjena izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na Internetskoj stranici recharge.hr

Nastavak uporabe Internetske stranice Recharge nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da Korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu Izjavu o privatnosti.

Opća uredba o zaštiti osobnih podataka - Uredba (EU) 2016/679
Zakon o provedbi Opće uredbe za zaštitu osobnih podataka 
Agencija za zaštitu osobnih podataka - AZOP 
Zahtjev za pristup osobnim podacima
Zahtjev za ispravak osobnih podataka 
Zahtjev za brisanje osobnih podataka
Zahtjev za prenosivost osobnih podataka 

 

Službenik za zaštitu osobnih podataka:

Grading d.o.o.
Matije Gupca 21
49 221 Bedekovčina

Službenik za zaštitu osobnih podataka: Ivana Glavač
E-mail: zastitapodataka@grading.hr
Web: www.grading.hrwww.recharge.hr 

 

Usporedite Recharge madrace Odaberite svoj Kako odabrati idealan madrac?