Poliuretanska pjena

Poliuretanske pjene su proizvod koji nastaje kemijskom reakcijom poliola i izocijanida, uz prisustvo aditiva. Bitno je napomenuti kako nijedna pjena proizvedena ovim kemijskim procesom nije štetna niti za okolinu niti za čovjeka. Sve pjene koje koristimo u našoj proizvodnji madraca Recharge testirane su na trajnu deformaciju. Testiranje se izvodi na način da se pjena drži sabijena 48 sati nakon čega se vraća u prvobitan položaj i mjeri se koliko je pjena izgubila na visini. Sve vrste pjena koje mi koristimo u proizvodnji madraca imaju zanemarivu trajnu deformaciju (1-2%) što znači da su izuzetno otporne sa dugim vijekom trajanja.

Poliuretanske pjene izrađuju se u različitim volumenima gustoće i tvrdoće te su otporne na starenje i nisu pogodne za razvoj bakterija i grinja.

Gustoća pjene je veća što je utrošeno više materijala za njenu proizvodnju. Pjene se još razlikuju i po tlačnoj tvrdoći, odnosno krutosti. Sve vrste poliuretanske pjene u našim madracima su nosive što znači da kod bočnih ojačanja doprinose dodatnoj čvrstoći i tvrdoći madraca, dok u slojevima madraca daju potporu cijelom tijelu.

Bez obzira da li je tvrđa ili mekša, poliuretanska pjena u kombinaciji sa ostalim pomno odabranim slojevima u našim madracima Recharge čini idealan spoj i jamstvo je za udobnost i dugotrajnost.

Madraci Recharge u kojima se nalazi poliuretanska pjena su:  FRESH, PULSE, BALLAST, BIORITAM, SENSE i ALLURE.

Usporedite Recharge madrace Odaberite svoj question iconKako odabrati idealan madrac?