Tencel tkanina

Tencel je naziv za vlakna koja se često nazivaju i lyocell. Da bi tkanina mogla nositi naziv Tencel u sebi treba sadržavati minimalno 30% vlakna Tencela u svom sastavu. U svojoj proizvodnji programa Reharge koristimo tkaninu koja u svom sastavu ima 40% Tencel vlakna koja imaju antibakterijska i antialergijska svojstva.

Tencel vlakna su prirodna celulozna vlakna koja se dobivaju iz jezgre stabla eukaliptusa. To su potpuno prirodna vlakna i nemaju nikakvo štetno djelovanje na čovjeka i okolinu. Tencel je sam po sebi iznimno čvrsti materijal, otporan na habanje. S druge strane Tencel je izuzetno nježan i prozračan te ima sposobnost apsorpcije velike količine vlage. Kod Recharge jastuka i madraca sa Tencel tkaninom vlaga se ne zadržava, već samo prolazi kroz vlakna Tencela i vrlo lako ispari iz jastuka ili madraca, stoga su proizvodi sa Tencel vlaknima pogodni i za oosbe koje imaju problema sa kožom.

Tencel je materijal koji je jako zahvalan za upotrebu jer zbog upijanja vlage i brzog sušenja tencel celulozne niti štite protiv pojave grinja i bakterija te odbijaju moljce.

Tencel tkaninu (Tencel Blue) koristimo u proizvodnji jastuka MEMORY AIR i MEMORY ACTIVE. Madraci Recharge koji imaju Tencel Blue tkaninu su  ADAPTIVE i RELAX  te nadmadraci JOY i PASSION. 

Usporedite Recharge madrace Odaberite svoj question iconKako odabrati idealan madrac?