Memory pjena

Visko elastična pjena najpoznatija je pod nazivom “memory pjena”. Naziv memory pjena nastao je zbog toga što pjena „pamti“ oblik tijela i oblikuje se točno prema njemu, točnije nijedan dio tijela ne ostane bez kontakta s materijalom. Memory pjena je na nižim temperaturama čvrsta dok pod utjecajem topline postaje mekša. Lijeganjem na madrac temperatura tijela utječe na madrac tako da ga čini mekšim u mjestima najveće tvrdoće pri čemu se potpuno rasterećuje pritisak na potkožno tkivo.

Upravo po temperaturnoj osjetljivosti možemo razlikovati kvalitetnu memory pjenu te prosječnu memory pjenu. Memory pjena koju mi koristimo u proizvodnji madraca Recharge klasificirana je kao visokokvalitetna memory pjena čija je gustoća 50 kg/m3. To je ujedno i najveća gustoća koju većina proizvođača te vrste pjene može proizvesti.

Memory pjena pruža vam osjećaj bez pritiska, poboljšava cirkulaciju krvi te jamči i do 80% manje okretanja tijekom sna.

Visco elastična pjena ima antidekubitalno djelovanje stoga se često koristi i u medicini za sprječavanje dekubitusa (rana koje nastaju na koži prilikom pritiska na određeni dio tijela tijekom duljeg perioda ležanja ili sjedenja)

Madraci Recharge u kojima koristimo memory pjenu su: HARMONY +, BALLAST i ALLUREnadmadrac EMOTION te jastuci MEMORY AIR i MEMORY ACTIVE. 

Usporedite Recharge madrace Odaberite svoj question iconKako odabrati idealan madrac?