Sisal

Sisal potječe iz biljke sisal, poznatije kao agava. Sisal vlakno jedno je od najčešće korištenih prirodnih vlakna koje se vrlo lako uzgaja. Koristi se za proizvodnju različitih konopa i užadi, košara i tepiha. Sisal vlakna su izdržljiva, antistatička, ne privlače niti upijaju čestice prašine te imaju svojstvo brzog otpuštanja vlage. 

Svoju primjenu sisal ima i u proizvodnji madraca. Sisal je iznimno cijenjen materijal koji madracu daje iznimnu prozračnost, stoga se vlaga u madracu ne zadržava. Čak i mali sloj sisala između ostalih materijala za punjenje madraca omogućuje svim slojevima da „dišu“.

U madracima Recharge sa sisal vlaknima vlaga se ne zadržava, već samo prolazi kroz vlakna i vrlo brzo ispari iz madraca, dok antistatička svojstva odbijaju čestice prašine što je velika pogodnost za alergičare. Vlakna sisala prekrivaju se prirodnim lateksom i oblikuju u ploče u dimenzijama koje su pogodne za korištenje u proizvodnji madraca. Takvim tretiranjem ploče sisala osiguravaju čvrstoću i veliku elastičnost madraca.

Madraci Recharge u kojima koristimo sisal vlakna su  ENERGY, VITALIZE + 

Usporedite Recharge madrace Odaberite svoj question iconKako odabrati idealan madrac?