Jastuci

Odabir pravilnog jastuka jednako je bitan kao i odabir madraca. Ukoliko spavate na neadekvatnom jastuku velika je vjerojatnost da se budite sa bolovima u vratu i leđima jer vaša kralježnica nije u pravilnom položaju. Jastuk ne smije stvarati pritisak na vašu glavu i vratnu kralježnicu. Položaj tijela tijekom spavanja izuzetno je važan kod odabira odgovarajućeg jastuka.

Spavanje na boku

Osobama koje spavaju na boku preporučamo anatomski jastuk sa čvrstom strukturom koji će pravilno poduprijeti vašu glavu i vrat. Anatomski oblik jastuka osigurava pravilan položaj vaše kralježnice jer popunjava prazni prostor između vrata i ramena.

Spavanje na leđima

Osobama koje spavaju na leđima preporučamo anatomski jastuk sa čvrstom strukturom kako bi kralježnica bila u prirodnom zakrivljenom položaju. Dobar izbor za spavanje na leđima su i klasični jastuci sa poliesterskim punjenjm ali vodite brigu o tome da jastuk ne bude previsok. Odličan izbor su jastuci sa poliesterskim punjenjem kod kojih se može regulirati punjenje a samim time i visina jastuka.

Spavanje na trbuhu

Osobama koje spavaju na trbuhu preporučamo niske i mekane jastuke koji u položaju spavanja na trbuhu osiguravaju pravilan položaj kralježnice.

Svi položaji spavanja

Osobama koje tijekom noći mijenjaju položaje spavanja preporučaju se klasični jastuci posebno ako tijekom noći presavijate jastuk, gužvate ga ili imate ruke ispod njega. Ako niste sigurni koji jastuk je za vas najbolji odaberite klasični jastuk sa poliesterskim punjenjem koji ima i mogućnost regulacije punjenja a ujedno time regulirate i visinu jastuka.

Naša je preporuka da jastuke mijenjate svake 2 godine. Na jastuku spavamo svake noći i znoj lako prodire u sam jastuk. Osim znoja u jastuk se tijekom godina skupi i puno prašine te mrtvih stanica kože što je pogodno za razvoj grinja. Zbog toga je redovito mijenjanje jastuka izrazito važno, kao i redovito mijenjanje jastučnica (barem jednom tjedno). Ako je jastuk požutio to je također znak da je vrijeme za kupovinu novog. Ako se tijeko noći često znojite, trebate još češće zamijeniti svoj jastuk ili poplun.

Ovdje možete pregledati ponudu jastuka Recharge.

 

Usporedite Recharge madrace Odaberite svoj question iconKako odabrati idealan madrac?