Pjena je jedan od osnovnih materijala kod izrade madraca. Koristi se u madracima i s drugim osnovama i jezgrama. Poliuretanske pjene se odlikuju elastičnošću, udobnošću i prozračnosću. Poliuretanske pjene se mogu proizvesti u različitim gustoćama što joj također daje raznolika svojstva. Poliuretanska pjena odlikuje se elastičnošću koja se dobiva zbog velikog broja ćelija, otvorene strukture. Zbog takve strukture kroz kroz madrac slobodno struji zrak te madracu daje izvanrednu prozračnost. Uz poliuretanske pjene koriste i hladnolijevane pjene koje imaju veću gustoću te se odlikuju odličnim higijenskim i antialergijskim svojstvima. Uz navedene vrste pjena, vrlo često se koristi i tzv. viscoelastična pjena ili poznatija pod imenom memory pjena. Memory pjenu je razvila NASA za potrebe svojih svemirskih projekata što samo dokazuje da se radi o vrhunskom proizvodu i materijalu odličnih svojstava. Memory pjena je svoju širu primjenu našla u proizvodnji madraca, naročito medicinskih. Memory pjena reagira na temperaturu i težinu tjela te daje izniman osjećaj ugode kod ležanja.

Madrac CALM

Madrac CALM kao osnovu ima visokokvalitetnu poliuretansku pjenu visoke gustoće. Debljina poliuretanske pjene od 16 cm osigurava i jamči elastičnost, ali istovremeno i dobru potporu.

recharge

Madrac DREAM

Madrac DREAM kao osnovu ima visokokvalitetnu HR pjenu (high resilient – visoko elastična) visoke gustoće i tvrdoće kao i specifičan način profiliranja kojim madrac pruža potporu tijelu, a ujedno i ravnomjerno raspoređuje tjelesnu težinu.

recharge

Madrac HARMONY

Madrac HARMONY kao osnovu ima visokokvalitetnu HR pjenu (high resilinet – visoko elastična) visoke gustoće i tvrdoće. HARMONY je madrac sa 7 zona koji zbog posebnog načina profiliranja omogućuje dobru cirkulaciju, ravnomjerno raspoređuje tjelesnu težinu i umanjuje pritisak na kralježnicu.

recharge